Kennel Dream Poodles

Venteliste / garanti / priser

Hovedside curly.no * Hovedside pudlerSTORPUDDEL (KONGEPUDDEL) / GROSSPUDEL / STANDARD POODLE

Våre hanner / males: Puschkin

Våre tisper / females: Jaffa * Kaia * Kitty * Awesome * Lucky * Nella * Ofelia

Andre hanner med Dream-kull / other males with Dream litters: Elron * Dennis * Dreamboy * Key * Konjak * Glenn * Mojito

Andre tisper med Dream-kull / other females with Dream litters: Evita * Tinka

Pensjonerte hunder / retired dogs: Nestor * Ella * Aida * Lokina * Liesel * Dolly * Angel * Arsène

Valpekull / puppy litters: A-kull * B-kull * C-kull * D-kull * E-kull * F-kull * G-kull * H-kull * I-kull
J-kull * K-kull * L-kull * M-kull * N-kull * O-kull * P-kull * Q-kull * R-kull * S-kull * T-kull

Videre planlagte kull / further planned litters: KullplanerMELLOMPUDDEL / KLEINPUDEL / MOYEN POODLE

Våre hanner / males: Absolute

Våre tisper / females: Princess * Lady

Mellompuddelkull 2025/2026 (info kommer)For nyheter sjekk vår FACEBOOK-GRUPPE DREAM CURLIES AND POODLES

Email Lene@curly.no for info

Venteliste, fôrvertordning, garanti og priser
VENTELISTE:


Jeg har mange på venteliste og den går som regel i kronologisk orden. Det er lurt å sette seg på venteliste så tidlig som mulig, selv om man kanskje tenker på valpekjøp et par år fram i tid, for hvis man har spesielle ønsker for kjønn/farge/størrelse etc så kan det gå lang tid mellom hver gang jeg har en akkurat slik valp som du ønsker. Når det er sagt så er det alltid endel på ventelista som hopper over ett eller flere kull så det er gode muligheter til å få valp i år spesielt hvis man er åpen for begge kjønn og flere farger.

Ønsker du å sette deg på liste for valp, må det betales inn kr 1000. Dette gjøres for å holde ventelisten såpass kort at det er overkommelig å administrere.

Valper blir i de fleste tilfeller tilbudt kronologisk. Eksempel: Betalte du kr 1000 i januar 2022 stiller du foran i køen i forhold til den som betalte i juni 2022, selv om vi snakker om kull født i 2024 eller senere.

Gebyret trekkes fra ved kjøp av valp. Det er helt uforpliktende. Hvis man ønsker å trekke seg fra ventelisten (uansett grunn) eller jeg ikke skulle ha passende valp for deg, tilbakebetales beløpet.

Send meg en epost til Lene@curly.no aller først. Etter vi har hatt en dialog, så kan du overføre kr 1000 (kr 800 + mva = kr 1000) til bankkonto 97101025652 og merke med Valpeliste.

Dere som er på ventelisten har jeg samlet i en privat lukket facebookgruppe hvor dere får oppdateringer om valpenyheter og hva som skjer.

Først; finn meg på facebook og be om vennskap: www.facebook.com/krone.lene. Dernest kan jeg invitere deg til gruppa vår Dream Curlies and Poodles som alle som har lyst kan være med i. For dere som har betalt ventelistegebyr har jeg i tillegg en annen, lukket gruppe som jeg vil invitere til, hvor alt av valpeplaner og nyheter blir delt aller først.Dere som er på venteliste hos oss er også de første som blir informert om andre kull som kan være aktuelle. Denne informasjonen blir delt i den lukkede facebookgruppen som nevnt ovenfor. Så viktig at du følger med der. Det kan være kull fra hunder som kommer fra meg opprinnelig eller fra tisper som har vært på besøk hos en av våre hannhunder. I 2020/2021 var det elleve slike kull som jeg refererte videre. Mange på ventelista fant seg valp der.

Kjøpe hund med avlsavtale?

Jeg kommer ikke til å sette ut hunder på fôr lenger da jeg allerede har nok fôrhunder.

Men hvis du bor i rimelig nærhet fra oss og er interessert kan det hende du blir tilbudt å kjøpe den valpen i kullet som jeg vurderes som finest og best for avl, til vanlig pris. Dette er da en hund som normalt ikke ville vært tilsalgs men som jeg ville beholdt selv. Dog ønsker jeg da å ha mulighet til å kunne bruke hunden i avl senere hvis den utvikler seg som forventet.

For en tispevalp vil det normalt være at jeg betaler for helsetesting og nødvendig utstilling inkl hundefrisør og får låne tispen til å få ett kull her hos oss. Du vil bli kompensert med 10% av salgsinntekten for valpene. For deg som har en oppdretterspire i magen er det en kjempefin måte å lære på, da du vil få følge prosessen fra helsetesting, analyse av stamtavler og andre egenskaper, utvelgelse av hannhund, parring, drektighet, valping og oppfostring av valpene. Du kan komme så ofte du vil og besøke tispa og valpene. Om du senere selv ønsker å avle på tispa så stiller jeg opp som mentor som du kan kontakte når som helst.

For en hannvalp vil det normalt være at jeg betaler for helsetesting og nødvendig utstilling inkl hundefrisør og får bruke hannen til å bli far til ett kull. Etterhvert som kullet vokser opp vil man da se hva hannen produserer og med ferdig helsetestet og utstilt hund, så kan du selv tilby ham for andre tispeeiere.Komme på besøk?

Det er mange som har lyst til å komme på besøk til oss og hilse på oss og hundene våre, men da hundene våre bor i fôrverthjem, er beste mulighet for å treffe flere av våre hunder og andre hunder som kommer fra mitt oppdrett er når VI møtes og det er som oftest på en av NHL sine hundeutstillinger.

Vi er på de fleste NHL-utstillingene, se terminliste. Nærmere beskjed gis i ventelistegruppa. Hvis du kommer på en utstilling du vet jeg er på og vil finne meg så ring 93803906 (merk at jeg kun har facebook og messenger tilgjengelig på kontoret og ikke på mobiltelefonen).

Når vi har valpekull hos oss har vi valpevisninger for de som har reservert valp fra kullet og hvis det er ledig kapasitet vil vi invitere andre som står på ventelisten som har lyst til å treffe oss og hunder fra oss. Tid og sted og info blir gitt i den lukkede facebookgruppa.'Disclaimer'!

PS. Jeg må fremdeles godkjenne hvert hjem, men det pleier ikke å være noe problem, de fleste som tar kontakt er flotte hundehjem. Men hvis jeg skulle føle at et hjem ikke er passende eller at jeg ikke har valp som passer for dere, så vil jeg tilbakebetale gebyret.

PS PS. Både hunder og hundeoppdrettere er levende vesener og ting kan skje, med sykdom, helsetesting som ikke går igjennom, tisper som ikke blir drektige, valper som dør. Listen over mulige skjær i sjøen er lang. Det beste jeg kan gjøre er å informere om våre planer og så håper vi på at mest mulig går som planlagt. Det har slått til ganske bra hittil. Selv om man har betalt ventelistegebyr er man ikke garantert drømmevalpen innen forespeilet tid. Dette er et møysommelig arbeid med lang tidshorisont. Det er mye forberedelser før man kommer til løpetid. Og når løpetiden starter er det fem måneder før det er leveringsklare valper.
HELSEGARANTI:

Jeg ønsker å oppmuntre til helsetesting av valpene, og gir følgende helsegaranti:FOR ALLE VALPER:

Hele kjøpesummen betales tilbake i følgende tilfeller:

--------------------------------------------------------------------------------------

Hunden får påvist albueleddsdysplasi grad 3 eller hofteleddsdysplasi grad D eller E ved standard røntgenavlesning.
Hunden får påvist patellaluksjasjon grad 3.
Hunden får ved øyelysing påvist medfødt øyelidelse som medfører vesentlig ulempe.

Undersøkelsen(e) må gjøres før hunden fyller fire år.

--------------------------------------------------------------------------------------

Hunden får en av følgende diagnose:
sebakøs adenit, Addison's disease, degenerativ myelopati, neonatal encefalopati, vonWillebrand's, juvenile renal dysplasia, immunmodulert hepatisk anemi, arvelig epilepsi, magedreining, levershunt eller Cushing's disease.

Diagnosen(e) må ha blitt stilt før hunden fyller åtte år.

--------------------------------------------------------------------------------------

I TILLEGG GJELDER FOR VALPER SOM ER SOLGT MED MULIGHET FOR AVL:

Halve kjøpesummen betales tilbake i følgende tilfeller:

--------------------------------------------------------------------------------------

Hunden tester til å utelukkes fra avl pga helsetester:
Hunden får påvist albueleddsdysplasi grad 2 eller hofteleddsdysplasi grad C-C ved standard røntgenavlesning.
Hunden får påvist patella luksasjon (ved standard test for avl).
Hunden får påvist arvelig øyelidelse som diskvalifiserer fra avl ved øyelysingsundersøkelse.

Medfødt tannfeil/bittfeil som er diskvalifiserende ifølge rasestandard.

Undersøkelsen(e) må gjøres før hunden fyller fire år.


Det garanteres ikke at hunden blir innenfor målene til storpuddel som er fra 45 til 62 cm. Men ønsker du en hund for utstilling vil jeg plukke ut en valp til deg som jeg tror vil passe for det.PRISER

Prisene i 2024:

kr 20000 + mva = kr 25000 for ensfarget sort/blåsort hann
kr 20800 + mva = kr 26000 for ensfarget fawn/krem hann
kr 21600 + mva = kr 27000 for ensfarget brun hann
kr 22400 + mva = kr 28000 for ensfarget sort/blåsort tispe
kr 23200 + mva = kr 29000 for ensfarget fawn/krem tispe
kr 24000 + mva = kr 30000 for ensfarget brun tispe
kr 24800 + mva = kr 31000 for tofarget hann
kr 26000 + mva = kr 32500 for tofarget tispe
Evt individuell pris for en enkelt eksepsjonell valp

Depositum eller valpelistegebyr som er innbetalt tidligere kommer til fradrag på fakturaen.

En rundspørring jeg har gjort sier at i 2021 tok mange oppdrettere både 30000 og 35000 for ensfargede valper. I 2022 var prisene litt lavere, fra 20000 for ensfarget hannvalp og opp til 30000 for ensfarget tispevalp. I 2023 ligger de fleste på 25000 for ensfarget (enten sort eller hvit) hannvalp og litt høyere for tispevalp. Litt mer for fawn eller brun. Om det blir andre flerfargede kull så regner jeg med at oppdretterne legger seg på omtrent samme linje som meg.

  Litt å tenke på når man vurderer priser:
 • Våre priser inkluderer mva og jeg skatter av overskuddet, begge deler gjør ikke de fleste hobbyoppdrettere
 • Jeg gir mye bedre garanti og returrett enn de fleste andre oppdrettere
 • Jeg har brukt mye tid og penger på å importere avlshunder fra utlandet
 • Jeg helsetester avlsdyrene mye mer enn det som er minimumskrav
 • Jeg tilbyr en meget god helsegaranti
 • Jeg sender med en innholdsrik og gjennomtenkt valpepakke som sparer valpekjøper for 2000-3000 kr
 • Jeg sender med diverse gavekort til rabattet pris på hundekurs, personlig treningstime, hundefrisør/nettbutikk, veterinær/osteopat
 • Gratis valpehentekurs med hundetrener her hos oss når valpene er leveringsklare, og fri overnatting på gården for de som kommer langveisfra
 • Jeg forsikrer hver valp individuelt tidlig slik at karenstiden er utløpt når valpen hentes, så veterinærforsikring ved sykdom gjelder fra første dag hos valpekjøper
 • Jeg legger veldig mye jobb ned i oppdrettet, både med utvelgelse av avlshunder, stell og oppfølging av valpekull, og jeg bruker mye tid på å utvikle meg innen faget
 • Du får livslang hjelp og støtte i den grad du ønsker det selv, ikke bare fra meg med fra hele Dreampoodle-familien. Mange har fått seg venner for livet i denne gjengen :-)
 • Ønsker du å ta valper på hunden senere så stiller jeg opp som mentor døgnet rundt.
--------------------------------------------------------------------------------------

(Til sammenligning: Kjøp av valp i Tyskland/annet europeisk land, inkl registrering/dyreidentitet samt reise (inkl koronatester eller frakt med transportør inkl tracesdokumenter og fortollingsgebyr) og 25% mva på toppen av dette, kommer nå fort opp i kr 60000 totalt). Faktiske tall fra de jeg kjenner som har importert valp de siste årene.


...

Press BACK in your browser to go back to previous page. --- No frames visible, stuck in somebody else's frames or is it wrong language? Go to the front page and start over.
Trykk på TILBAKE i nettleseren din for å gå tilbake til forrige side. --- Ingen ramme synlig, sitter du fast i andre sine rammer eller er det feil språk? Gå til forsiden og start på nytt.