Kennel Dream Poodles

Phantom Poodles of Norway
Tofargede Pudler

Hovedside curly.no * Hovedside pudlerSTORPUDDEL (KONGEPUDDEL) / GROSSPUDEL / STANDARD POODLE

Våre hanner / males: Puschkin

Våre tisper / females: Jaffa * Kaia * Awesome * Lucky * Nella * Ofelia

Andre hanner med Dream-kull / other males with Dream litters: Arsène * Elron * Dennis * Dreamboy * Key * Konjak * Glenn

Andre tisper med Dream-kull / other females with Dream litters: Evita * Tinka

Pensjonerte hunder / retired dogs: Nestor * Ella * Aida * Lokina * Liesel * Dolly * Angel * Kitty *

Valpekull / puppy litters: A-kull * B-kull * C-kull * D-kull * E-kull * F-kull * G-kull * H-kull * I-kull
J-kull * K-kull * L-kull * M-kull * N-kull * O-kull * P-kull * Q-kull * R-kull * S-kull * T-kull * U-kull

Videre planlagte kull / further planned litters: KullplanerMELLOMPUDDEL / KLEINPUDEL / MOYEN POODLE

Våre hanner / males: Absolute

Våre tisper / females: Princess * Lady

Planlagte mellompuddelkull / planned moyen litters: Kullplaner mellompuddelFor nyheter sjekk vår FACEBOOK-GRUPPE DREAM CURLIES AND POODLES

Email Lene@curly.no for info


VI VENTER VALPER CA 1. SEPTEMBER 2024! SE U-KULL!

Informasjon

Vi startet det første oppdrettet av phantom-fargede pudler i Norge i 2010 med Ella, den første phantompuddel importert til Norge. Fremdeles er det stort sett oss samt noen av våre valpekjøpere som avler phantom storpudler i landet.

Phantom er tofargede pudler, mørk farge på kroppen og lysere tegnigner. Dette er favoritt-puddelfargen vår og gir hundene et flott uttrykk. Om man vil kan man klippe dem i tradisjonell puddelklipp eller man kan klippe dem jevnt kort over det hele og da får man et helt annet inntrykk av hunden enn det tradisjonelle puddelutseendet. For den som ønsker en hund med de fine puddel-egenskapene, nevnes kan allergivennlig, røytefri, luktfri, allsidig, meget intelligent og ikke minst fantastisk gemytt, men som kanskje vil ha en hund som ser annerledes ut, så er dette den perfekte hunden.

Tofargede pudler er veldig populært nedover i Europa og i Nord-Amerika men er ikke godkjent av Norsk Kennelklubb som korrekt puddelfarge (oppdatering: fra 1. august 2024 blir flerfarge godkjent hos puddel hos NKK også, takket være dedikerte oppdrettere som har jobbet for dette i en årrekke). Heldigvis har Norges Hunder Landsforbund godtatt oss siden 2013, her får vi stamtavler, og registrerer valper med godkjent farge. Vi kan stille ut på offentlige utstillinger og oppnå både nasjonale og internasjonale championater (gjennom det internasjonale hundeforbundet Alianz). Vi slipper å reise helt til Tyskland som vi gjorde for Ellas avlsgodkjenning i 2011.

LITT OM PHANTOM FARGE:

Svart grunnfarge med lysere tegninger er vanligst, brun eller grå grunnfarge kan også forekomme. De lyse områdene kan variere fra rød (ser ut som brun) og videre via "tan", aprikos og til krem (som evt er nesten hvit, eller sølvgrå i nyansen). Fordi Black & Tan er en vanlig betegnelse på lignende farge i andre raser så blir ofte alle Phantom med svart grunnfarge kalt for Black & Tan selv om de egentlig er en mørkere eller lysere nyanse. Her i Norge kaller vi dem for sort & tan.

LITT OM PARTICOLOR FARGE:

Particolor betyr delvis farget og delvis upigmentert (rosa hud og ufarget, dvs kritthvit pels). Sort/hvit parti er vanligst, men parti kan forekomme sammen med hvilken som helst av puddelfargene. Jeg avler ikke spesielt for dette men avhengig av hva foreldrene bærer av gener så kan det komme particolor valper. Vår første puddel Ella hadde med seg gen for particolor fra sin oldefar og har gitt det videre til flere etterkommere i Norge.

GENETIKK:

Phantom forekommer langt tilbake i puddelhistorien men fordi genet er recessivt kan det ligge skjult i mange generasjoner. Først når en hund arver genene fra begge foreldrene kommer det til syne. For at en hund skal være synlig phantom må den ha to gen for phantom på K-lokus, minst et gen for phantom på A-lokus og minst et gen for svart på E-lokus (extention). Med ensfargede foreldre som er bærer av genene er det liten sannsynliget for at valpen får de rette genene fra begge to og blir en phantom, men det hender innimellom. For oss som avler phantom til phantom så er det lettere, da blir de fleste valpene phantom, og noen fawn hvis de arvet gen fra fawn fra begge foreldrene, da synes nemlig ikke phantomtegningene selv med fullt genoppsett for phantom på både K-lokus og A-lokus.

Particolor er regnet som den opprinnelig puddelfargen, dette kan man se på gamle malerier. Etterhvert ble det på moten med ensfargede pudler og da forsvant particolor mer eller mindre men fordi det er et recessivt gen så kan det ligge skjult i mange generasjoner. I moderne tid har man avlet fram particolor hunder igjen.

I Norge finnes det en voksende gruppe phantom storpudler, de aller fleste er enten importert eller oppdrettet av oss.

Våre to første hunder Ella og Nestor har vært egne familiehunder og kjæledyr, i tillegg til å være avlshunder. Hos oss går hundene løs på gårdstunet, er med oss overalt og deler gleder og sorger med oss. Alle er familiehunder med utmerket gemytt. De andre hundene bor hos fantastiske fôrvertfamilier maks en time reisevei unna oss.MER OM OPPDRETTET:

Registrering og utstilling:

Jeg er registrert oppdretter hos Norges Hunders Landsforbund (NHL) og deres moderorganisasjon Alianz Canine Worldwide med kennelnavnet Dream Poodles. Hos NHL behandles alle pudler uansett farge likt og vi kan stille ut og premiere flerfargede pudler. Jeg registrerer valpekullene hos NHL. Alle valpene er velkomne på NHL sine utstillinger, samt Alianz-tilknyttede utstillinger i utlandet.

Valpekjøper kan selv registrere hunden i NKK hvis det er et ønske. Dette gjøres ved å vise hunden på en NKK-utstilling på dep.nr og så sende inn NHL-stamtavlen og dommerskjema til NKK og betale en avgift. Jeg er medlem i Norsk Puddelklubb / Norsk Kennelklubb og vil være behjelpelig med det praktiske ved dette. Hunden kan da stille i de konkurranser og prøver hvor NKK-registrering kreves (på nasjonalt/internasjonalt nivå). Hunden kan da også stille på NKK-utstillinger..

Valpestell:

Vi bor på Krone gård som er en gård på 200 mål. Gården ligger i enden av en 750 meter lang gårdsvei, med jorder og skog rundt og ingen gjennomgangstrafikk.

Valpene blir født og oppdrettet i vårt soverom/stue. Jeg sover ved siden av valpebingen og passer på til hver eneste amming at ingen valper blir ligget på og at alle får die. De blir veid ofte for å sjekke at de tar til seg nok næring. Når de er gamle nok får de gå ut i egen luftegård og kan deretter gå selv inn og ut mellom luftegård og stue. Dette gjør at de blir tidlig stuerene.

Valpene får fôr av høy kvalitet. Jeg bruker Rawfôr råfôring. Valpene blir også tilvendt tørrfôr av høy kvalitet (ikke ekstrudert) fra Essential Foods. Hver valp blir forsikret individuelt fra ca seks ukers alder så karenstiden er ferdig når valpen blir hentet og veterinærforsikringen gjelder ikke bare ved ulykke men også ved sykdom.

Når valpene er komfortable med luftegården får de komme ut i en større inngjerdet hage. Så begynner vi å gå daglige småturer med valpeflokken løs i området rundt gården.

Når du overtar valpen har den blitt badet/fønet og snute/pote-barbert fire ganger, samt fått klippet klørne mange ganger.

Valpene venner seg til barn, andre hunder, katt, hester (og sau hvis det er om sommeren). Vi kjører dem i bil og tar dem med på fremmede steder. Jeg er spesielt opptatt av god sosialisering og følger en plan hvor valpene fra tre ukers alder blir kjent med barn og voksne utenfor familien men i nærmeste krets.

Fra fem ukers alder får valpekjøperne komme på besøk. Vi arrangerer egne valpevisninger hvor dere også får treffe de andre valpekjøperne.

Tilvenning til å gå i bånd, trafikk og bymiljø blir valpekjøpers oppgave når de overtar valpen ved 10 ukers alder. Valper som vi har lenger, f.eks. hvis de skal reise til utlandet eller av andre grunner, får tilsvarende trening hos oss.

Valpene får markekur etter veterinære anbefalinger, og de blir mikrochippet, utstedt kjæledyrpass og får veterinærattest.

Matching med valpekjøperne:

Når valpene er sju uker gamle blir de mentaltestet med Volhards Valpeegnethetstest. Da får vi en pekepinn på temperamentet til valpene og hvordan eiere/familier de vil passe best hos. Når valpene er åtte uker gamle blir de vurdert av eksteriørdommer og vi kan da se hvem som kanskje vil være best egnet som utstillingshunder. Ut fra dette, samt våre egne observasjoner ved å bo sammen med valpene døgnet rundt, kan vi rådgi valpekjøperne om hvilken valp som vil passe best hos dem. Valpekjøpernes egne preferanser fra å treffe og interagere med valpene tas også med i betraktning. Hittil har det vært veldig god match i de aller fleste tilfeller.

Vi har valpene til de er ca ti uker gamle før de reiser til familiene sine. Dermed får valpene mye sosialisering med hverandre, oppdragelse fra valpemor og evt andre voksne hunder i familien. Dette gjør at valpene lærer god bitehemming og hundespråk. De rekker også å være med på mange nye ting sammen med flokken og med trygghet fra den. De er også så godt som stuerene når de reiser hjemmefra.

Valpehentekurs:

Vi ønsker å gi både valp og valpekjøper den beste starten og er veldig glade for å kunne presentere ytterligere et steg videre i opplevelsen til dere valpekjøpere! Når valpene er leveringsklare vil vi arrangere gratis valpehentekurs her hos oss med hundetrener Frøydis Engeland:

  Blant temaene vil være:
 • Hundens egenskaper
 • Hundespråk
 • Gå pent i bånd
 • Møtesituasjoner
 • Sitt og bli
 • Valg av kurs
 • Treningsmetoder
 • Ditt kroppsspråk og din energi
 • Omvendt lokking
 • Sitte i ryggsekk
 • Sovende valp
 • Understimulert / overstimulert valp
 • Få lov til å være hund
Når valpene blir hentet går vi gjennom med hver enkelt valp sammen med valpekjøper: Først tur med valpene løse. Så bading, føning, snute/poteklipp, kloklipp, viser ørestell. Går gjennom papirer/kontrakt/diverse gavekort/valpepakke, snakker om fôring og alt dere måtte lure på. Beregn to-tre timer til dette. Valpen får da også mulighet til å knytte bånd til dere.

Helse:

Foreldrene til valpene er helsetestet med HD/AD-røntgen, øyelysing samt genstatus for de vanligste puddelsykdommene det finnes gentest for. I tillegg til valpenes veterinærundersøkelse, tester jeg også at valpene har god urinkonsentrasjon. Jeg er ekstremt interessert i genetikk og hundehelse. Hos storpuddel er genetisk variasjon den viktigste arbeidsredskapet for avle friske hunder. Jeg er stadig på utkikk etter nye blodslinjer for å øke den genetiske variasjonen. Valpene selges med en omfattende helsegaranti (se mer på neste side).

Valpepakke:

Valpen får med seg en rikholdig valpepakke. Innholdet kan variere noe men vil inneholde mesteparten av dette:
Halsbånd og koppel, Matskål og vannskål, Hundeteppe med kjent lukt, 10 "burgere" frossen Rawfôr valpefôr, Valpepakke fra Essential Foods (tørrfôr og godbiter), Oppbevaringsspann til tørrfôr, 1 boks Pure Probiotics probiotika, Litt Optima-pH hundesjampo, Hundeposer, Et par kosedyr med kjent lukt, En god puddelkarde og en puddelkam, samt en rimelig klippemaskin, Puddelklubbens valpehefte, Neste markekur som er 3-dagers Panacur, Valpelangline, Hundefløyte, Klikker.

Perm med plastlommer til hundens papirer. I den kommer til å ligge: Passet til hunden, Helseattest, Volhard testskjema, Stamtavle, Diverse gavekort på rabattert pris hos hundskole, personlige trenere, hundefrisør, nettbutikk, veterinær/osteopat.

Om oppdrettsvirksomheten

Du kjøper valpen fra firmaet Lene Krone som er et eneeierforetak drevet av ekteparet Peter Krone og Lene Krone. Foretaket driver med hesteoppdrett, hundeoppdrett, import og eksport av hunder, hester og varer, samt nettbutikk, på Krone gård i Holmestrand. Firmaet ble enhetsregistrert i 2000 og er også registrert i foretaksregisteret og merverdiavgiftsregisteret. Som valpekjøper betyr det at du har større rettigheter når det gjelder kjøp fordi kjøpet reguleres ved Forbrukerkjøpsloven, og du kan få hjelp av forbrukerombudet ved en tvist.

Til tross for at vi driver firma, er dette et lite familieoppdrett. Siden vi startet har vi i gjennomsnitt hatt halvannet kull per år, og jeg legger sjela mi i hvert valpekull. Våre avlstisper lever som elskede familiehunder hos fantastiske fôrverter i nærheten og blir overdratt til fôrverten etter 1-2 kull.

Ved kjøp fra en vanlig hobbyoppdretter, regnes det som kjøp mellom private, og du er da prisgitt selgers vilje til å følge opp hvis det skulle være feil eller mangler ved valpen, om du ikke skal gå til sivilt søksmål. Jeg strekker meg langt for at du som valpekjøper skal være fornøyd.

Hvem er mva-pliktig?

Merverdiavgift er en omsetningsavgift på det endelige forbruket av varer og tjenester. I utgangspunktet skal det beregnes merverdiavgift ved all omsetning. Dette innebærer at alle varer og alle tjenester som omsettes innenlands, blir avgiftspliktige med mindre de er særskilt fritatt eller unntatt fra beregning av merverdiavgift.

Næringsdrivende skal registreres i Merverdiavgiftsregisteret når omsetning og uttak som er omfattet av mva-loven til sammen har oversteget 50 000 kroner i løpet av en periode på tolv måneder. Man skal altså legge til mva på (hele) den første fakturaen som overskrider grensen.

Et normalt valpekull selges for mer enn 50000 kr, så logisk burde de fleste oppdrettere være mva-pliktige. Det er mange som unnslipper dette og det godtas som regel av skattemyndighetene da de fleste hundeoppdrett går med underskudd (her regner man også inn utgifter til å stille ut og merittere avlsdyrene).

Jeg har 25 års erfaring fra hesteoppdrett og vet alt om hva det vil si å gå med underskudd på oppdrett. Hundeoppdrettet drives profesjonelt og med mål om å gå med overskudd etter hvert. Jeg har investert i sju avlshunder fra utlandet og flere fra eget oppdrett. Dette er oppfyllelse av en målbevisst langtidsplanlegging som startet i 2007.

Jeg har valgt å være merverdiavgiftspliktige fra første krone, og betaler også skatt av eventuelt overskudd. Det betyr imidlertid at du må betale mva på valpeprisen, akkurat som om du betaler mva for det meste annet du kjøper som forbruker.

Hvorfor kjøpe fra oss?

Jeg har brukt mange år på planlegging, leting og investering siden 2007 og har opparbeidet meg mye kunnskap.

Litt bakgrunn: Les på Ella sin side om historien som begynte i 2007. Opptil tre år har jeg måttet stå på venteliste for noen av hundene jeg har kjøpt fra utlandet.

Fordi det er mange av de samme blodslinjene som går igjen hos phantom storpudler bruker jeg mye tid på å lete etter nytt blod for å unngå innavl. Dette inkluderer å parre med ensfargede pudler, enten egne importer eller andres hanner. Å parre med ensfarget hund vil gi ensfargede valper som bærer phantomgener og normalt vil gi halvparten phantomvalper i neste generasjon. Dette er langsiktig arbeid hvor man planlegger mange år framover i tid, generasjon på generasjon. Totalt tolv hunder har vi importert fra Sveits, Tyskland og Frankrike.

Jeg har brukt, og bruker mye tid på å studere genetikken når det gjelder fargene og hvordan de nedarves. Målet er at hundene skal ha genene at/at og ky/ky, slik at de fleste valpene blir phantom. Noen av våre hunder bærer particolor, brun eller sobel, så dette er farger som kan dukke opp hos enkelte valper.

Det viktigste er gemyttet. Jeg avler på hunder jeg føler har flott gemytt for en familiehund. Jeg prøver å matche alvsparene for valpekull med jevnt gemytt.

Dernest skal avlshundene være friske og uten lyter og vi tar de helsetester som er relevante for dette. Jeg studerer genetiske sykdommer og gjør mitt beste for å unngå å doble opp på recessive sykdomsgener. Alle sykdommer det kan gentestes for har vi sluppet unna. Av sykdommer som ligger i puddelen og som ikke kan gentestes for har vi erfart flere, det er uunngåelig når man har holdt på endel år. Men heldigvis har det vært enkeltstående tilfeller, ingen sykdommer som har gått igjen flere ganger. Se info om helsegaranti på neste side.

Eksteriøret er også viktig og jeg jobber for at valpene skal ha et godt eksteriør, og stiller ut avlshundene som et ledd i dette.

Som valpekjøper for en Dreampuddel så kommer du også med i vår "hundeeier-storfamilie" i den utstrekning du ønsker. Her har mange fått nye venner for livet. Ingen problem å finne pass for hunden din hos andre Dreamere hvis du skal reise bort. Jeg er også mentor for de av mine valpekjøpere som har en oppdretterspire i magen.

Eller i utlandet?

Hvis du ønsker en phantom storpuddel så har du valget mellom å kjøpe en i Norge eller gjøre som jeg gjorde, sette deg på venteliste hos aktuelle oppdrettere i utlandet. Hvis de i det hele tatt vil akseptere en kjøper fra utlandet. På grunn av reglene for import må valpen må rabiesvaksineres ved minst tolv ukers alder, og så vente minst tre uker til før den kan reise til Norge eller Sverige. De færreste oppdrettere er villige til å beholde valpen i sju-åtte uker ekstra med de utgiftene og merarbeidet (sosialisering, lære å gå i bånd, trene på å bli husren osv) det fører med seg, men hos enkelte kan du få det til mot å betale ekstra. Når du henter valpen vil du ofte oppleve å ikke treffe hverken valpens foreldre eller søsken, fordi valpene er avvent og foreldrene bor på fôr hos andre familier, og alle de andre valpene er solgt og reist for lenge siden.

Når du henter valp fra utlandet, skal det betales 25% merverdiavgift av valpen på grensen til Norge, samt at valpen må oppfylle kravene til import mht vaksinering og markekur. Du må også sette deg inn i hva slags stamtavle valpen har og hvilket forbund den er registrert i (det er et utall kennelklubber og hundeklubber som registrerer hunder i utlandet) og hva det innebærer for omregistrering til Norge.

Ved kjøp i Norge er alt lettere. Du kan besøke valpekullet, treffe foreldrene og oppdretteren før du bestemmer deg (det kan du i utlandet også men det blir en ekstra utenlandsreise på det). Det er lettere å holde kontakt med oppdretteren og lettere å levere valpen tilbake hvis det mot formodning skulle være noe galt med den eller det ikke fungerer hos dere. Det er lettere å sjekke referanser og ta kontakt med andre valpekjøpere fra samme oppdretter, samt treffe noen av disse hundene på forhånd hvis du ønsker.

Allergisk?

Jeg er selv allergisk mot pelsdyr, men reagerer ikke på pudlene. Skulle det vise seg at du ikke kan beholde valpen pga allergi så er det ikke noe problem å heve kjøpet. Vi har også allergivennlige Curlyhester og allergivennlige Sibirkatter. Jeg startet opp med Curlyhester i Norge i 2000 ved å importere de tre første Curlyhestene til Norge fra USA og har siden hatt 40 Curlyhester. Jeg har lang erfaring med allergitesting på hest.


Gå videre for å lese om venteliste, fôrvertordning, garanti og pris


Kontaktinfo:
Lene Krone
Hvittingfossveien 373
3089 Holmestrand
Tel 33051422 / 93803906
Epost: Lene@curly.no

Facebook: www.facebook.com/krone.lene

FACEBOOK-GRUPPE DREAM CURLIES AND POODLES


HISTORIKK:

År Hendelser
2010 Ella of Flying Curls ble importert fra Sveits etter tre års ventetid. Alt startet med Ella. Klikk på Ella for å lese historien om hvordan det gikk til at Ella kom til oss, og reisen vi har hatt med henne.
2011 Da var ikke flerfarget puddel akseptert i NHL ennå. Vi reiste til Ingolstadt i sør-Tyskland for avlsgodkjenning av Ella
2012 Ingen avlshann i Norge ennå. Vi reiste til Tyskland for parring av Ella, og fikk A-kull. Beholdt AIDA Dream fra A-kull.
Fant en ung hann i Tyskland og importerte Colour Royale NESTOR von der Silbermöwe
2013 Ella og Nestor fikk B-kull
2014 Aida og Nestor fikk C-kull
2015 Vi importerte tispene Grand Royale LOKINA von der Silbermöwe og Grand Royale LIESEL von der Silbermöwe fra Tyskland.
Ella og Nestor fikk D-kull, hvor jeg beholdt jeg tispen DOLLY Dream
2016 Aida og Nestor fikk E-kull
2017 Aida og Nestor fikk F-kull.
Lokina og ELRON Dream fikk G-kull.
Nå hadde jeg lenge lett etter nytt blod og importerte den røde hannen ARSÉNE Kingdom of Red Elegance fra Frankrike
2018 Liesel og DENNIS Dream fikk H-kull.
Vi dro til England for parring av Dolly, for å få inn nytt blod, det resulterte i I-kull.
2019 Lokina fikk J-kull og Liesel fikk K-kull, begge med Arsène.
En tispe fra oss, Duchess Kornelia Dream fikk også et kull med Arsène hjemme hos sin eier.
Fra disse tre kullene har vi beholdt/kjøpt fem phantom tisper;
JAFFA Dream, KAIA Kahlua Dream, KITTY Dream, Angelic Dream og Awesome Dream
2020 Ingen kull, men på leting etter nytt blod igjen. Hannen ABSOLUTE Dream Ever And Again blir født i Tyskland.
2021 Importerte ABSOLUTE Dream fra Tyskland.
EVITA Dream fikk L-kull med CHEZ Kingdom of Red Elegance, en rød hann som jeg også importerte fra Frankrike for tre år siden. Jeg har beholdt LUCKY Dream fra L-kull
2022 Importerte PUSCHKIN Dream fra Tyskland i samarbeid med en annen oppdretter.
TINKA fikk M-kull med Dreamboy Willi von Heike's Beauty Pearls.
JAFFA Dream fikk N-kull med KEY.
KITTY Dream fikk O-kull med KEY.
KAIA Kahlua Dream fikk P-kull med Pawpalett KONJAK
2023 Mellompuddelhannen ABSOLUTE Dream sitt første kull kjøpte jeg Absolute Dream PRINCESS fra. Princess har fått et flott hjem og jeg har beholdt avlsrett til ett kull fra henne.
TINKA fikk Q-kull med GLENN Dream
SAGA (Awesome Dream) fikk R-kull med PUSCHKIN Dream
2024 Mellompuddelhannen ABSOLUTE Dream sitt andre kull kjøpte jeg Absolute Dream LADY fra. Lady skal jeg beholde avlsrett til ett kull fra.
KITTY Dream fikk S-kull med KEY
LUCKY Dream fikk T-kull med MOJITO Dream
KAIA Kahlua Dream venter U-kull med KEY

...

Press BACK in your browser to go back to previous page. --- No frames visible, stuck in somebody else's frames or is it wrong language? Go to the front page and start over.
Trykk på TILBAKE i nettleseren din for å gå tilbake til forrige side. --- Ingen ramme synlig, sitter du fast i andre sine rammer eller er det feil språk? Gå til forsiden og start på nytt.