Våre avlshopper

Vi var Europas første oppdretter av gangartscurlyer (gaited curlies) med to gangartsføll allerede fra første føllsesong i 2001.
Vi har vært Europas største oppdretter av gangartscurlyer med fem avlshopper, men avviklet dette i 2014 pga sykdom i familien.

Vi har også satset på curlyponniavl og fått sju curlyponniføll.

Vi har nå en avlshoppe, en ponni, som har fått to føll.Penny
Flere bilder

Penny

*Pennsylvania Dream (Penny)
.
Rød hoppe, f. 30. juli 2008. KAT IV PONNI .
Far: * Pirate's Little Buccaneer EB
Mor: * Sweet Pea

.
For stamtavle, gå til: Pennys stamtavle på allbreedpedigree.com , eller Pennys stamtavle på curlyhorses.info
.
For sju år siden søkte jeg høyt og lavt i hele Nord-Amerika etter en passende curlyponni hoppe. Det var ikke lett for de er så sjeldne. Til slutt fant jeg Sweet Pea i Missouri. Jeg fikk henne sendt en dagsreise til bedekning hos en passende curlyponni hingst, og tilbake igjen da hun var blitt drektig. Samme høst kom hun til Norge. Resultatet av bedekningen ble Dakota Dream, som vi siden solgte til Storbritannia. Men siden det ikke fantes noen liten nok curlyponni hingst i Europa, fikk vi ikke bedekket Sweet Pea igjen. Det skulle gå ytterligere noen år før vi hoppet i det og investerte i USA-hingsten Pirate's Little Buccaneer EB i 2007.
.
Hvor vil jeg hen med denne historien tenker du nå? Jo, mange års venting og flere hundre tusen kroner investert i curlyponnier (import, oppdrett og USA-reiser), har kulminert i et strålende resultat, nemlig Pennsylvania Dream. Det skulle vært to curly ponniføll hos oss i 2008 men Dakota aborterte dessverre et hingsteføll i åttende måned. Desto større er gleden over å få dette nydelige, sunne og friske føllet, attpåtil et krøllete hoppeføll!
.
Penny og hennes lillesøster Carolina Dream var dengang de minste curly ponniføllene født i Europa og de minste curly-til-curly avlede ponni i verden. Penny blir en kat 4-ponni, målt til 104 cm på hoppeutstilling. Penny er veldig snill, hun er en morsom ponni som gjerne vil være midtpunkt i alt som skjer. Penny er veldig rolig og lettlært og ikke redd for noen ting. Penny er innkjørt og innridd. Penny ble vist på unghestskue både som 1-åring og 2-åring og fikk sløyfe, og ble vist på hoppeutstilling i 2015 og fikk 2. premie, kvalitet og med i konkurransen om Dagens Hest-tittel.
.
Penny er rød av farge med lys man og hale. Hun bærer også gen for agouti (genet som forandrer svart til brun)(50% sjanse for å gi agouti videre til avkom) og sølv (50% sjanse for å gi sølvgenet videre til avkom). Dette betyr at om hun senere blir bedekket med for eksempel en svart hingst, kan føllet bli sølvsvart (slik som Sweet Pea), sølvbrunt, svart, brunt eller rødt.
.
Penny er homozygot for krøller, dvs at hun har arvet krøllegenet fra begge foreldrene og hun vil da alltid få krøllete føll. Jeg mener at hun er den eneste homozygote (lille) curly ponni hoppe i hele verden.
.
Penny har fått to føll, Connecticut og Vermont, se dem under Tilsalgs. Flere bilder i Pennys facebookalbum
...

Press BACK in your browser to go back to previous page. --- No frames visible, stuck in somebody else's frames or is it wrong language? Go to the front page and start over.
Trykk på TILBAKE i nettleseren din for å gå tilbake til forrige side. --- Ingen ramme synlig, sitter du fast i andre sine rammer eller er det feil språk? Gå til forsiden og start på nytt.