Våre avlshopper

Vi var Europas første oppdretter av gangartscurlyer (gaited curlies) med to gangartsføll allerede fra første føllsesong i 2001.
Vi har vært Europas største oppdretter av gangartscurlyer med fem avlshopper, men avviklet dette i 2014 pga sykdom i familien.

Vi har også satset på curlyponniavl og fått ti curlyponniføll.

Vi har nå en avlshoppe, en ponni, som har fått flere føll og en ponni unghoppe.Penny
Flere bilder

Penny

*Pennsylvania Dream (Penny)
.
Rød hoppe, f. 30. juli 2008. KAT IV PONNI .
Far: * Pirate's Little Buccaneer EB
Mor: * Sweet Pea

.
For stamtavle, gå til: Pennys stamtavle på allbreedpedigree.com , eller Pennys stamtavle på curlyhorses.info
.
I 2002-2003 siden søkte jeg høyt og lavt i hele Nord-Amerika etter en passende curlyponni hoppe. Det var ikke lett for de er så sjeldne. Til slutt fant jeg Sweet Pea i Missouri. Jeg fikk henne sendt en dagsreise til bedekning hos en passende curlyponni hingst, og tilbake igjen da hun var blitt drektig. Samme høst kom hun til Norge. Resultatet av bedekningen ble Dakota Dream, som vi siden solgte til Storbritannia. Men siden det ikke fantes noen liten nok curlyponni hingst i Europa, fikk vi ikke bedekket Sweet Pea igjen. Det skulle gå ytterligere noen år før vi hoppet i det og investerte i USA-hingsten Pirate's Little Buccaneer EB i 2007.
.
Hvor vil jeg hen med denne historien tenker du nå? Jo, mange års venting og flere hundre tusen kroner investert i curlyponnier (import, oppdrett og USA-reiser), kulminerte i et strålende resultat, nemlig Pennsylvania Dream. En stor glede over å få dette nydelige, sunne og friske føllet, attpåtil et krøllete hoppeføll!
.
Penny og hennes lillesøster Carolina Dream var dengang de minste curly ponniføllene født i Europa og de minste curly-til-curly avlede ponni i verden. Penny ble en kat 4-ponni, målt til 104 cm på hoppeutstilling. Penny er veldig snill, hun er en morsom ponni som gjerne vil være midtpunkt i alt som skjer. Penny er veldig rolig og lettlært og ikke redd for noen ting. Penny er innkjørt og innridd. Penny ble vist på unghestskue både som 1-åring og 2-åring og fikk sløyfe, og ble vist på hoppeutstilling i 2015 og fikk 2. premie, kvalitet og med i konkurransen om Dagens Hest-tittel.
.
Penny er rød av farge med lys man og hale. Hun bærer også gen for agouti (genet som forandrer svart til brun)(50% sjanse for å gi agouti videre til avkom) og sølv (50% sjanse for å gi sølvgenet videre til avkom). Dette betyr at om hun senere blir bedekket med for eksempel en svart hingst, kan føllet bli sølvsvart (slik som Sweet Pea), sølvbrunt, svart, brunt eller rødt.
.
Penny er homozygot for krøller, dvs at hun har arvet krøllegenet fra begge foreldrene og hun vil da alltid få krøllete føll. Jeg mener at hun er den første homozygote (lille) curly ponni hoppe i hele verden.
. Etter å ha søkt i tre år etter en curlyhingst som Penny kunne bedekkes med, som var liten nok, ikke for nærme i slekt, og uten sølvgen, så begynte jeg å se etter passende miniatyrhingster. Det er en internasjonalt avlsprogram for å avle fram curly miniatyrhester til bruk som allergivennlige terapihester. Penny passer perfekt for dette programmet siden hun er homozygot for curlygenet. Vi har brukt to forskjellige miniatyrhingster som avlspartner til Penny.

Penny har fått disse føllene:

*Connecticut Dream med miniatyrhingsten Kawo's Yoga
*Vermont Dreammed miniatyrhingsten Kawo's Yoga
*Delaware Dreammed miniatyrhingsten Festus Emilia
*Montana Dreammed miniatyrhingsten Festus Emilia
*Illinois Dreammed miniatyrhingsten Festus Emilia
*New Mexico Dreammed miniatyrhingsten Festus Emilia

Flere bilder i Pennys facebookalbumMontana
*Montana Dream
.
Rød hoppe, f. 22. juli 2020. Miniatyr Divisjon B størrelse .
Far: Festus Emilia
Mor: * Pennsylvania Dream

.
For stamtavle, gå til: Montanas stamtavle på allbreedpedigree.com

Mer info og mange bilder i Montanas facebookalbum
...

Press BACK in your browser to go back to previous page. --- No frames visible, stuck in somebody else's frames or is it wrong language? Go to the front page and start over.
Trykk på TILBAKE i nettleseren din for å gå tilbake til forrige side. --- Ingen ramme synlig, sitter du fast i andre sine rammer eller er det feil språk? Gå til forsiden og start på nytt.